Categorieën
De Stentor Interviews Journalistiek

Nieuwe site met hart voor jeugd

Deventer – De bestaande structuren in de jeugdhulpverlening vinden Paola Patimah-Starink en Marion Kemeling veel te ingewikkeld. Daarom lanceren ze deze week de website www.hartvoorjeugd.com. De site is een forum waar jongeren, ouders, hulpverleners en bedrijven elkaar op kunnen zoeken. Patimah: ,,Wij koppelen vraag en aanbod direct aan elkaar, anoniem en zonder wachtlijsten. Vaak zijn antwoorden veel simpeler en sneller te geven dan je denkt.”

Vorig jaar begon Patimah een groep op LinkedIn waarmee ze professionals in Deventer en Salland met ‘een hart voor jeugd’ bij elkaar wilde halen. Kemeling was een van de eerste die aansloot. De twee kenden elkaar uit de wereld van speciaal onderwijs en hulpverlening. De groep werd een succes, honderd drieëntwintig professionals sloten zich aan. Na twee themabijeenkomsten werd het tijd voor concrete actie. Kemeling: ,,We wilden iets opzetten dat voor jongeren veel minder gecompliceerd is dan bestaande hulpverlening: direct en zonder drempels. Hoe konden we hen beter gebruik laten maken van alle bestaande kennis in netwerken?’’ Dat werd de nieuwe site, een digitaal zelfsturend platform noemt Kemeling het.

Op de site kan iedereen in een van de acht rubrieken vragen stellen of een oproep plaatsen. Professionals, ouders en jongeren zelf geven via het forum antwoord en tips. De site was op proef al twee weken in de lucht. Patimah: ,,Het is nu al vierduizend keer bekeken en we hebben er twintig vragen en vijftig tips op staan. Een jongere vraagt bijvoorbeeld wie ervaring heeft met de verslavingszorg bij Tactus en een meisje wil tips om aan haar ouders te vertellen dat ze met een meisje gekust heeft.”

Het maken en organiseren van het forum is allemaal vrijwilligerswerk. Studenten helpen mee met de vormgeving en Harold Viscaal om het bedrijfsleven erbij te betrekken. ,,Voorlopig houden we alles zelf dagelijks bij maar op den duur moeten we daar een andere oplossing voor vinden. Misschien via studenten pedagogiek.” Ondernemers kunnen bijbaantjes en andere klusjes erop zetten en natuurlijk zijn ouders ook van harte welkom. Activiteiten zijn te volgen via Facebook en Twitter.

Kader

 

Iedereen kan op www.hartvoorjeugd.com anoniem een vraag stellen of een antwoord geven in een van de volgende rubrieken:
wonen, leven, en geld; vrije tijd; ouders en gezin; instanties; relaties, intimiteit en seksualiteit; gezondheid en uiterlijk; school en (bij)baan; vriendschap en sociale contacten.
Wie de site wil volgen, kan dat ook doen via:
Twitter: @HartvoorJeugd
Facebook: HartvoorJeugd
LinkedIn-groep: Hart voor Jeugd in Deventer/Salland e.o.
Paola Patimah-Starink runt Trainingscentrum People in Control en Marion Kemeling heeft bureau Spoor 7 Coaching.