Categorieën
Zakelijk

Sollicitatiekit

Het reïntegratiebedrijf Sallcon Werktalent detacheert, zendt uit en bemiddelt medewerkers naar een baan. Daarnaast voeren we reïntegratietrajecten uit voor onder meer gemeenten en UWV. De naam Werktalent staat voor het talent van ieder mens. Dit talent helpen we ontwikkelen.

Deze sollicitatiekit is een werkboek voor mensen die op zoek zijn naar werk. Het is een kit, waar allerlei gereedschap in zit dat je kunt gebruiken bij solliciteren.

Voor wie is deze kit bedoeld?

De sollicitatiekit is bedoeld voor cliënten van Sallcon Werktalent die zelfstandig en actief werken aan solliciteren. De kit is voor iedereen te gebruiken ongeacht opleidingsniveau, leeftijd, man/vrouw of werkervaring.
De kit biedt consulenten, begeleiders en trainers van Werktalent het basis stappenplan van solliciteren met een veelheid aan oefeningen die in verschillende situaties te gebruiken zijn.

Waarvoor kan je deze kit gebruiken?

De sollicitatiekit kan gebruikt worden als zelfstandig werkboek voor solliciteren. Consulenten, begeleiders en trainers kunnen het materiaal uit de kit gebruiken als oefeningen en opdrachten in individuele trajecten en trainingen.

Wat komt in de kit aan bod?

Hoofdstuk een en twee behandelen de sterke en zwakke punten van de sollicitant zodat je weet wat je aanprijst als je gaat solliciteren. In hoofdstuk drie en vier komen het zoeken en uitzoeken van vacatures aan bod. In hoofdstuk vijf en zes worden cv en brief behandeld.  Hoofdstuk zes is de voorbereiding op het sollicitatiegesprek

Hoe werk je met deze kit?

Als je het werkboek zelfstandig gebruikt, doorloop je het hele basis stappenplan solliciteren. Je begint bij hoofdstuk één en gaat door tot het hele werkboek klaar is, stap voor stap. Je bepaalt je eigen tempo in overleg met de consulent of trainer.
Ieder hoofdstuk heeft een stukje theorie en een aantal oefeningen. Daarnaast bieden we voorbeelden en tips.

  • Oefeningen voor iedereen
  • Oefeningen voor wie nog meer wil
  • Oefeningen voor fijnproevers

Aan het eind van de kit weet je precies welke stappen je bij iedere (volgende) sollicitatie gaat zetten.

Consulenten en trainers kunnen onderdelen van de kit gebruiken. Daarbij merken we op dat alle hoofdstukken met elkaar samenhangen; ieder hoofdstuk levert de bouwstenen voor het volgende hoofdstuk.