Categorieën
De Stentor Journalistiek

Zilveren Legpenning voor ‘geweten Rode kruis’

 Diepenveen –  Hanny Visscher heeft woensdagmiddag de Zilveren Legpenning van de gemeente Deventer ontvangen uit handen van Burgemeester Andries Heidema. Zij ontving de penning omdat ze veertig jaar in dienst is van de afdeling Deventer van het Rode Kruis. Bestuurslid Roelof Veld: ‘Hanny werkt niet alleen bij het Rode Kruis, ze is het Rode Kruis.‘

Visscher trad in 1972 in dienst en bekleedde verschillende functies. ‘Officieel ben ik nu hoofd van de administratie maar eigenlijk ben ik gewoon manusje-van- alles, ik doe alles wat gedaan moet worden.’  Het veertigjarig jubileumfeest werd gisteravond in Diepenveen gevierd met een receptie waarbij zo’n 130 vrijwilligers aanwezig waren. Visscher: ‘ik was niet verbaasd dat de burgemeester binnenkwam, we ontmoeten elkaar wel vaker. Wel schrok ik dat hij zijn ambtsketting om had. Dat moest iets bijzonders betekenen.’

De Zilveren Legpenning wordt door de gemeenteraad toegekend als iemand een bijzondere prestatie heeft verricht. En dat heeft Visscher volgens de burgemeester: ‘ik ga niet opsommen wat ze allemaal gedaan heeft anders sta ik hier over een half uur nog. Ze doet haar werk met passie en bevlogenheid en is al jaren een drijvende kracht.’

Uit handen van het bestuur ontving Visscher een speciale editie van het afdelingsblad: een heel nummer aan haar gewijd. Bestuurder Veld: ‘Hanny is mijn geweten, ze weet alles. Over twee jaar stopt zij definitief. Wij zijn nu al bezig om alles wat zij doet in kaart te brengen.‘

Visscher is onder de indruk van alle waardering en warmte die ze vandaag ervaart.  Ze deint losjes mee op het lied dat vrijwilligers en bestuur voor haar zingen. ‘Deze baan vraagt veel van mij. Ik stop ermee als ik 63 ben, dan heb ik mijn bijdrage aan de maatschappij wel geleverd.’