Categorieën
Zakelijk

Ongewoon goed eten, werken en vergaderen bij Volkshuis Deventer

 [h5]Artikel voor Volkshuis Deventer in het MKB Deventer Magazine[/h5]

PDF van het volledige artikel

Het was even slikken voor de bestuursleden van het Volkshuis Deventer. Op zondagavond  29 januari van dit jaar, moesten ze toekijken hoe een brand de bovenverdieping van het restaurant aan de Kleine Overstraat verwoestte. Daar hadden ze nu juist zulke mooie plannen voor gemaakt: verhuur van vergaderruimten en uitbreiding van horeca-activiteiten voor medewerkers. ‘Natuurlijk zijn we geschrokken’ zegt voorzitter Alfred Liefers ruim een half jaar later. ‘Maar gek genoeg biedt zo’n brand ook weer mogelijkheden voor nieuw ondernemerschap.’

Verbouwen
In het restaurant werken sinds 2000 zo’n 25 mensen met een verstandelijke beperking. ‘Uit onderzoek bleek dat 80% van onze klanten niet uit Deventer komt. Dat is jammer, daar wilden we iets aan doen. Ook wilden we onze activiteiten uitbreiden met professionele horeca, natuurlijk met goede werkplekken voor onze medewerkers. Mogelijkheden lagen vlak voor ons, of eigenlijk boven ons: de bovenverdieping, die stond al een tijdje leeg. Zo kwamen we op het idee om boven het restaurant ruimten te verhuren aan zakelijke klanten. Die ruimten moesten wel verbouwd worden.´
De inkt van de eerste verbouwplannen was nog niet droog toen de etage begin dit jaar vlam vatte. Na de brand zag het bestuur mogelijkheden de verbouwing nog iets ingrijpender aan te pakken. Liefers wist dat veel mensen en bedrijven het Volkshuis een warm hart toe dragen, daarom zocht en vond hij sponsors voor de inrichting. De verbouwing zelf kost 40.000 euro en wordt uit eigen middelen betaald.

Zakelijk en warm
Onder het authentieke dak met balken aan de Kleine Overstraat, worden inmiddels de eerste contouren van een prachtige, open ruimte zichtbaar. Daar kunnen vanaf het najaar 30 mensen terecht voor een bijeenkomst of presentatie. Een verdieping lager komen twee vergaderruimten, een kookstudio en een kleine spreekkamer. Liefers: ´We hebben echt veel aandacht besteed aan het ontwerp en de inrichting van de ruimten. Het moet een zakelijke en warme uitstraling hebben zodat ondernemers hier graag komen en onze medewerkers zich thuis voelen. Alle ruimten zijn straks voorzien van Wifi en moderne communicatiemiddelen.´ Dit is nog maar het begin van de nieuwe bedrijvigheid. Liefers: ´We gaan met veel Deventer bedrijven en organisaties een hechte samenwerking aan en willen veel bedrijvigheid binnenhalen. Naast deze prachtige vergaderlocaties met uitstekende voorzieningen, verzorgen we catering op locatie. Allemaal ongewoon goed.

Sponsor Deventer Marktplein
Het Volkshuis is sponsor van het Deventer Marktplein 2012 dat op 10 oktober in de Lebuinuskerk gehouden wordt. Liefers: ´We bestaan dan 12,5 jaar en dat vieren we, samen met al onze oude én nieuwe klanten.´ In september draaien de medewerkers proef in de nieuwe ruimten die vanaf oktober gereserveerd kunnen worden.

Meer informatie via:
www.volkshuisdeventer.nl

Kleine Overstraat 97 A
7411 JK Deventer.
0570-600254