Categorieën
Verhalen

Bijtanken

Scene

In haar achteruitkijkspiegel ziet ze hem. Hij staart naar buiten. Zijn blonde plukken zijn verward en plakken nat van het zweet op zijn voorhoofd. Hij draait zich om en kijkt haar via de spiegel recht in de ogen. Aiii…, de elektriciteit schiet van haar maag, via haar hart naar haar wangen die vuurrood worden. Hij blijft haar aanstaren en trekt een mondhoek even omhoog. Dan kijkt hij weer naar buiten.

Hij heeft zijn ogen dicht als zij het tankstation binnenrijdt. Het schemert en de hitte begint een klein beetje af te nemen. Als zij de motor uitzet, doet hij zijn ogen open en weer ontmoeten ze elkaar in de achteruitkijkspiegel. ‘Hou jij hem even in de gaten,  dan ga ik tanken’, zegt ze tegen de agent naast haar. De jonge kerel is nog niet goed bestand tegen de geur van zware misdaad en heeft afgelopen drie uur liggen slapen als een baby. ‘Ja, ja, tuurlijk…!!’, schrikt hij wakker. ‘Waar zijn we eigenlijk?’
Ze stapt uit en loopt naar de achterkant van de auto. Daar voelt ze zijn ogen door de verduisterde ramen branden op haar lijf. Door haar bezwete handen duurt het even voordat de tankdop los is. Terwijl de diesel liter na liter de tank binnen gutst, buigt ze iets verder dan strikt noodzakelijk naar voren. Ze weet dat hij haar volgt met de blik van een havik die zich opmaakt om een wollig konijn te verorberen. De pomp slaat af, de tank is vol.
Ze loopt iets langzamer dan gebruikelijk naar de kassa om af te rekenen. Dan hoort ze de deur van de auto slaan. In een reflex tast haar hand naar de Walther P5 in haar schouderholster. ‘Suus’,  hoort ze de jonge agent van een afstand roepen, ‘hij moet pissen, ik ga met hem naar de wc.’ Ze trekt haar hand terug van de holster en draait zich om. ‘Wacht even, dan loop ik met je mee.’  Ze loopt naar de auto en blijft op twee meter afstand staan wachten. ‘Zorg dat je hem goed aan je vast hebt zitten, ook op de pot.’ Als hij, geboeid aan haar collega langsloopt, gniffelt hij met zijn zware Oost-Europese accent. ‘So, you like us to pee together, he ?’  Zij negeert zijn blik, loopt achter de twee mannen aan naar binnen en rekent af.
Terug in de auto zet de jonge agent zijn tanden in een Mars. Zij start de motor en kijkt in haar achteruitkijkspiegel. De rit mag wat haar betreft nog wel even duren.