Categorieën
De Stentor Journalistiek Reportages

Publiek laat zich verwennen tijdens Tour de Terras

Deventer – De klanken van accordeon en contrabas op podium H, lokken bezoekers naar de Brink toe. In dat eerste witte tentje bij de Doedel, swingt het Hubble Orkestar. ,,Het lijkt wel Israëlisch of is het muziek van de Balkan?’’, vraagt een groepje vriendinnen op het terras zich af. ,,Wat doet het er toe, het is leuke muziek en wij drinken er lekker een wijntje bij.” Zaterdagavond werd Tour de Terras voor de elfde keer in Deventer gehouden. Op een gezellige en bomvolle Brink bleef de regen weg. Veertien artiesten wisselden elkaar om het kwartier af op veertien verschillende podia.
Een van die artiesten was Bert Heerink. Als zanger van Vandenberg stond hij met bands als Kiss, Cheap Trick en Ozzy Osbourne voor zalen met wel 60.000 mensen. Zaterdagavond glundert Heerink bij al zijn optredens. Hij wordt begeleid door twee akoestische gitaren en zingt zijn hit ‘Julie, July’. ,,Natuurlijk is het niet lullig om voor zo’n klein publiek te spelen. Ik kom hier niet voor de poen maar voor de entourage en die is geweldig, ik ben er nu al aan verslaafd.”
Rond ieder podium verzamelt zich een eigen publiek zodat er veertien openluchtzaaltjes op de Brink ontstaan. De podia hinderen elkaar niet. Voor de artiesten is het flink aanpoten. Rockabilly Marcel Verbaas van Stringcaster moeten met zijn contrabas van het podium bij de Heks weer terug naar de Brink. ,,Dat gesjouw maakt het zwaar maar verder is het erg leuk om voor steeds een ander publiek te spelen en de mensen reageren erg enthousiast.”
Rond de fontein lonkt de zanger van GIBB – Saturday Night Fever, in zijn strakke, witte kostuum, dames de dansvloer op. ,, Burn baby burn, disco inferno..” Binnen het kwartier is de opluchtdisco bij de band vol en wordt er uitbundig gedanst. Dan moeten de artiesten weer verder en volgt De Zaak met een mooi liefdesliedje.
Op podium H wordt de avond door Dusty Stray afgesloten met een slaapliedje. Het terras van Talamini is al leeg en twee ouders met een kinderwagen staan nog even te kijken. ,,Ik zal wat zachter zingen anders maak ik hem wakker.’’